lauantai 29. maaliskuuta 2014

Vierailu Päivi Illikainen

Tunneillamme vieraili Päivi Illikainen Oulun Komistamosta. Hän kertoi omasta työstään vaatesomistajana sekä tulevista trendeistä. Saimme myös hyviä esimerkkejä miten eri vartalotyyppien pukeutumis tavoista; mitä pitäisi korostaa ja mitä peittää.

Työssään Päivi Illikainen käy asiakkaiden kotona tekemässä vaatekaappi-analyysin, jonka aikana heitetään turhat ja käyttämättömät vaatteet pois. Analyysissä menee noin kolme tuntia, ja he miettivät yhdessä asiakkaan kanssa minkälaiset vaatteet sopivat ja mitkä eivät. Päivi käy hakemassa eri asukokonaisuuksia asiakkaan budjetin mukaan, jonka jälkeen onkin sovituksen vuoro. Asiakas saapuu esimerkiksi Stockmannille, jossa Päivi onkin valmiina vaaterekin kanssa. Hän kertoi myös siitä että yleensä valitsee muutaman "väärän" asukokonaisuuden, että asiakaskin huomaa eron oikeanlaisen pukeutumisen, sekä väärän välillä. Yleensä asiakas ostaakin vaatteita noin. 700 euron edesätä.

Vierailu oli todella mielenkiintoinen ja oli mukavaa kun sai asiantuntialta neuvoja pukeutumiseen, värivalintojen tekemiseen ja kun hän kertoi kevään ja kesän trendeistä todella laajasti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti