sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tilanne pukeutuminen



CASUAL
Arkipuku tai Casual -pukukoodi viestittää rennompaa pukeutumista.
Tällä tarkoitetaan siistiä ja rennompaa asua, kuitenkin hieman arkea juhlavampaa tilaisuutta.
Päälle voi siis laittaa suorat housut, pikkutakin ja kauluspaidan ilman solmiota.
Naisella hienostunut arkipukeutuminen tarkoittaa esimerkiksi jakkupukua, siistiä hametta tai mekkoa sekä hillittyjä asusteita.





SMOKKI
Smokkia käytetään kello 18 jälkeen. Tämä koodi tarkoittaa naiselle iltapukua, joka on juhlava ja täyspitkä tai polvipituinen. Myös juhlava housupuku käy.
 
 

Tumma puku
 Tummaa pukua voidaan käyttää myös ennen iltakuutta alkavissa juhlissa. Se sopii esimerkiksi häihin, avajaisiin, päivällisille ja gaaloihin. Tumma puku tarkoittaa naisella vierailupukua ennen iltakuutta, iltapukua kuuden jälkeen. Vierailupuku tarkoittaa hienostunutta leninkiä, kevyttä ja eleganttia jakkupukua tai housupukua.


Juhlapuku tai frakki
 Juhlapukua käytetään yleensä iltakuuden jälkeen alkavissa tilaisuuksissa. Tämä koodi on juhlavin; nainen pukeutuu täyspitkään, yksiosaiseen ja näyttävään juhlapukuun. Juhlapuvun kanssa käyvät vain sirot korkokengät sekä hihnaton clutch-laukku. 


SAKETTI
Jos pukukoodina on miehelle saketti, tulee naisen pukeutua juhlavaan mekkoon, leninkiin, jakku-hame-yhdistelmään tai housupukuun. Hattua ja hansikkaita voi käyttää, asusteiden ja korujen tulee olla hillittyjä ja päällystakin juhlava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti