sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

1980-luvun muoti

Tyyliltään 1980-luku oli useiden tyylien ja niiden sekoitusten aikakautta. Pukeutuminen ja tyyli määräytyi täysin sen mukaan, mihin ryhmään halusi kuulua. Tyyliin kuului mm. erittäin vaalea huulipuna, runsas huulikiillon käyttö ja vaaleasävyiset kynsilakat sekä, solariumrusketus.
HIUSMUOTI
Vuosikymmenen muotia olivat valkaistut permanentatut hiukset, aaltomainen etutukkakiehkura, takatukka eli niskatukka, joka saattoi olla päältä siili, yksittäinen pidempi hiuskiehkura takana (ns. rotanhäntä), krepatut hiukset tytöillä. Myös naiset saivat vaikutteita Cindy Lauperin puolisiilistä.


MEIKKI
Meikki vaihteli voimakkaasta luonnolliseen ja vaikutteita otettiin musiikkivideoilta. Muotia oli ohuet, tummalla piirretyt kulmakarvat. Silmämeikissä käytettiin paljon kajalrajauksia, luomivärillä alaluomelle tehtyjä rajauksia ja jonkin aikaa myös muodissa oli pinkki luomiväri. Silmät meikattiin kissamaisiksi.
Vastapainoksi rajulle meikille oli  myös luonnollisempi, vaaleasävyinen meikki. Huulikiilto oli myös kovassa käytössä
TYYLIT
Muotia 1980-luvulla oli ainakin naisilla isot olkatoppaukset, pilli farkut, korkealle tupeeratut hiukset, kapeat hameet, neon värit, pinkki huulipuna, isot korvakorut. Väljät neulepaidat olivat myös in. 1980-luvun muodista kertovat hyvin Madonnan 80-luvun kasari look ja dingo yhtyeen pukeutuminen tuolla vuosikymmenellä. Pukeutumisessa suosittiin myös punk tyyliä ja glam rock tyyli oli myös hyvin suosittua miehillä ja naisilla. Niitit olivat suosittuja kengissä ja vöissä. Kenkä muodissa suosituimpia malleja olivat joko saapikkaat tai korkealle ulottuvat saappaat. Myös sporttisuus tuli tällävuosikymmenellä muotiin, ja kuntosalit sekä ryhmäliikunnat nousivat suosioon.  Solariumin käyttö myös yleistyi. Tänä päivänä näkee paljon vaikutteita 1980-luvusta, esim. tennarit.HITTITUOTTEET
Hittituotteita olivat Rubikin kuutio, Trivial pursuit lautapeli, korvalappu stereot ja myös c-kasetit ja VHS-videot tulivat tällä vuosikymmenellä. Musiikki kanava MTV saavutti suuren suosion tällä vuosikymmenellä.
MUOTI-IKONIT
1980-luvun muoti-ikoneita olivat mm. ABBA, Madonna, Michael Jackson ja Cindy Lauper.
Myös Dingon tyylistä saatiin vaikutteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti