lauantai 29. maaliskuuta 2014

Vartalotyypit

PÄÄRYNÄVARTALO
Päärynävartalo on Suomen yleisin vartalotyyppi ja sen tunnistaa leveästä lantiosta. Pukeutumisessa pääpiste tuodaan kaula ja hartiaseudulle. Ehdottaisimmekin päärynavartaloiselle asiakkaalle tummaa alaosaa, pystysuoraisia leikkauksia, sekä huivia. Tämän vartalotyypin omistava kannattaa välttää ruutukuosia, liian kireitä yläosia ja lyhyitä neuleita.



TIIMALASIVARTALO
Tiimalasivartalo on yleensä ihanne vartalotyyppi. Tällä vartalotyypillä on muodokas kroppa, lantio ja povi ovat pyöreitä, hartialinja on pehmeä, sekä vyötärö selvästi erottuva. Jos tiimalasi vartaloinen pukeutuu väärin, siitä saattaa saada halvan vaikutelman, tai kurvit saattavat kadota esim. isojen neuleiden alle. Kannattaakin siis välttää löysiä vaatteita sekä raitoja ja ruutuja. Ehdottaisimme tiimalasivartalon omaavalle suoralahkeisia housuja, leveitä vöitä sekä pehmeitä laskoksia. 

Y-VARTALO
Y-vartalossa on lantio kapea ja hartiat leveät. Y-vartaloisen kannattaa tasapainottaa lantiota. Suosittelemmekin kapeita housuja ja olkaimia, sekä ryhdikkäitä ja sileitä kankaita. Y-vartalolle ei sovi olkatoppaukset, rintataskut, eikä olkaimettomat yläosat. 

SUORAVARTALO
Suoravartaloisella naisella on yhtä leveät hartiat ja lantio, eikä jalkoja kannata korostaa. Kannattaa suosia selkeitä linjoja, V kaula-aukkoja ja suoria housuja. Ei suositella tiukkoja ja kireitä malleja, eikä pillifarkkuja.

PYÖREÄVARTALO
Pyöreävartalo on nimensä mukaan omenan mallinen ja mahakas ihminen. Keskivartalosta huomio saadaan pois koruilla, väljillä vaatteilla, pitkillä jakuilla ja pudotetulla vyötärön linjalla. Kannattaa suosia väljiä vaatteita, olkatoppauksia, alaspäin kapenevia housuja, huiveja ja tunikamaisia yläosia.
Kannattaa välttää liikoja poimutuksia ja liian tiukkoja vaatteita.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti